Nieuw schoolbustraject: Wevelmada/Galagola Theeplantage

GOED NIEUWS!

Na jarenlange voorbereiding heeft Stichting Ya-Luva vorig jaar een nieuw schoolbustraject geopend!

Mede dankzij de inzet van lokale vrijwilligers, is de toegangsweg naar de Wevelmada/Galagola theeplantage geëgaliseerd, verbreed en gedraineerd. Toekomstbestendig voor schoolbusvervoer van de kinderen van de plantages die dolgraag naar school willen. De plantage-eigenaar, Mr. Jacobs, droeg bij aan een deel van de kosten en staat borg voor het onderhoud en reparatie van de weg na regelmatig voorkomende tropische regenbuien. 

Onze Sri-Lankaanse vertegenwoordiger Mr. V.V. Robert coördineerde de werkzaamheden van lokale professionele arbeiders en vrijwilligers, veelal bewoners van de plantages die hopen dat hun (klein)kinderen de kans krijgen naar school te gaan. Tevens begeleidt en controleert hij de voortgang van het project.

V.V. Robert wijdde de schoolbus in, conform Sri Lankaanse rituelen. Hij opende het schoolbustraject onder toeziend oog van de kinderen en diverse genodigden van de plantage en de school in Rattota, waaronder Mr. Ganeshan, gepensioneerd directeur van de school in Rattota, nog altijd betrokken en met een warm hart voor de kansarme kinderen van de theeplantages. Ook de Provinciaal Directeur Onderwijs van het district Matale was aanwezig. Een lokale krant deed verslag!

Inmiddels is het aantal leerlingen van deze  twee plantages, dat naar de school in Rattota wil, toegenomen van gemiddeld 50 tot 70 leerlingen. Hun ouders vertrouwen de kinderen toe aan het veilige schoolbusvervoer van Stichting Ya-Luva Sri Lanka. Er is behoefte aan een grotere schoolbus en daarvoor is extra geld nodig.  Stichting Een Aarde en andere donateurs hebben zich bereid verklaard een bijdrage te willen leveren aan de kosten van deze grote schoolbus.

Om deze schoolbus ook in de toekomst te laten rijden en het onderwijs voor deze kinderen blijvend te faciliteren is er structureel financiële ondersteuning nodig!

HARTELIJK DANK VOOR UW FINANCIËLE ONDERSTEUNING; DANKZIJ U KRIJGEN DEZE KANSARME KINDEREN KANS OP EEN BETERE TOEKOMST.

Wij hopen dan ook op uw betrokkenheid en blijvende trouwe ondersteuning!